La teva òptica a Terrassa - BarcelonaLa teva òptica a Terrassa - Barcelona

Ulleres solidàries

 flyer davant 00web

PROJECTE “ULLERES SOLIDARIES”

HARONNE (SUD-EST DE MARROC)

El poble d’Haronne se situa a 15km de Rissani, en la regió de Drâa-Tafilalet, al sud – est de Marroc, tocant a la frontera amb Algèria. 

El ksar Haronne és un petit poblat berber d’aproximadament 400 habitants que viuen bàsicament de l’agricultura. Tots els seus productes són venuts 3 dies a la setmana al famós mercat de Rissani. També hi ha un petit sector d’aquesta població que és dedica a la cerca de fòssils i la transformació dels mateixos en objectes de decoració com ara piques pel bany, plats o bijuteria.

L’única escola del poble ensenya educació primària a uns 150 nens i nenes. Tots aquells que estudien secundària ja s’han de desplaçar fins a l’escola de Rissani.

El medi de transport des del poble cap a la resta de pobles veïns és majoritàriament el burret, tot i que molts nens i nenes es desplacen en bicicleta.

Davant aquesta realitat, s’ha creat el projecte “ULLERES SOLIDARIES”.

El projecte neix l’any 2014 de les mans de l’equip d’Optipolis (Terrassa), on es comença la recollida d’ulleres graduades, ulleres de sol graduades i sense graduar, muntures, vidres, etc.

No és fins aquest 2018 que finalment s’ha pogut materialitzar amb l’ajuda de l’equip de l’òptica Aura (Navarcles) i altres voluntaris a nivell propi.

Després de 4 anys seleccionant, reparant i classificant tot el material recaptat, serà a finals d’any quan tots els membres del projecte viatjarem a Haronne.

El voluntariat es realitzarà durant els dies 31 d’octubre fins al 5 de novembre, amb l’objectiu principal d’aconseguir millorar la qualitat visual dels habitants d’aquesta comunitat.

Amb només 3 dies, està planificat poder realitzar diferents cribatges per tal d’avaluar com es troba l’estat visual dels nens i nenes del poble prioritàriament, seguit dels homes i dones adults.

A mesura que es vagi trobant quina graduació té cada persona, es buscaran les ulleres amb la graduació que més s’apropi, per així poder-les entregar al moment. En cas de no tenir-les completes, s’escollirà una de les muntures i s’anotarà la refracció a la seva fitxa. Un cop retornem a Catalunya, hi muntarem els vidres. La persona disposarà de les seves ulleres completes en el següent viatge programat.

Estem molt il·lusionats per poder aportar el nostre granet de sorra i, per això, animem a tothom a col·laborar en la recollida d’ulleres o, també, comprant una butlleta de 2€ a OPTIPOLIS. Per la compra de la mateixa, s’entrarà directament al sorteig d’un televisor THOMSON de 55”. Tots els diners recaptats en aquest sorteig aniran destinats a la realització del projecte (despeses de transport, material, etc.).

29/09/2018 - El Número del sorteig de l'ONCE premiat ha sigut el 13266. El guanyador de la televisió correspondrà a la butlleta que contingui les 4 últimes xifres iguals al premi. Moltes Felicitats i gràcies a tots per participar!