La teva òptica a Terrassa - BarcelonaLa teva òptica a Terrassa - Barcelona

Glaucoma

El glaucoma és la principal causa de ceguesa al món.

És una malaltia progressiva i que afecta al nervi òptic. Es produeix per un cúmul de líquid en l’ull que ocasiona un augment de la pressió interna. Aquesta pressió intraocular és la que lesiona el nervi òptic.

La pèrdua de visió per glaucoma és permanent i irreversible. No obstant, si aquesta malaltia es detecta amb temps, els tractaments mèdics i quirúrgics poden evitar la seva progressió.

De manera que cal emfatitzar la necessitat d’efectuar controls periòdics en la població de risc per a un diagnòstic i un tractament precoç. A OPTIPOLIS es realitzen aquests controls, amb exàmens com la pressió intraocular.

 

optipolis 007

 

   A OPTIPOLIS es realitzen aquests controls,                               

  amb exàmens com la  pressió intraocular.

 

COM ES POT EVITAR LA SEVA PROGRESSIÓ?

Qualsevol persona pot patir glaucoma, tot i que existeixen diversos factors de risc que no sempre són evitables, com:

  • Antecedents familiars amb glaucoma
  • Diabetis: els diabètics tenen una incidència més alta d’augment de pressió intraocular que la població i una afectació del nervi òptic més elevada.
  • Tractament prolongat amb corticoides.

 

optipolis 1 004

Si presenta més d’un factor de risc, cal que realitzi revisions de la pressió intraocular, ja que la millor manera d’evitar la seva progressió és un diagnòstic a temps.

 

QUAN HEM DE SOSPITAR QUE PATIM DE GLAUCOMA?

El glaucoma en les seves fases inicials és asimptomàtic, lent i indolor. Es desenvolupa en un període de mesos a anys.

El mal pot progressar tant lentament que el pacient no aprecia la pèrdua del camp visual.

 

Poden aparèixer senyals d’advertència com:

  • Visió emboirada
  • Pèrdua gradual de la visió perifèrica
  • Incapacitat de veure-hi clar en habitacions fosques
  • Visió d’anells de colors o aureoles al voltant de les llums.

glaucoma vapor 

En fases més avançades de la malaltia, es troben alteracions en el camp visual amb aparicions de zones en les que no es veu res (escotoma).

Si apareix de forma aguda, glaucoma agut, que cursa acompanyat d’un augment ràpid de la pressió intraocular, es reconeix perquè pot causar un dolor intens, ull vermell, nàusees i vòmits.

 

Prova orientativa per la detecció del Glaucoma

Reixeta d'Amsler

Utilitzant la reixeta d’Amsler, es pot detectar de forma senzilla els primers símptomes d’una alteració a la zona perifèrica de la retina amb l’efecte de visió en túnel i que podria ser deguda a un Glaucoma. La detecció ràpida d’aquests símptomes podria millorar el tractament. Per aquest motiu, un diagnòstic precoç és important.

Aquesta prova, no obstant, és ORIENTATIVA. Una alteració d’aquesta no pressuposa cap diagnòstic, ha de consultar al seu oftalmòleg.